Nicolai Koldby Andersen

Født i 2006

Bosiddende i Hinnerup ved Aarhus.

Juniorrytter for Team Mascot Workwear, Silkeborg.

“Jeg vil være cykelrytter” var nogle af Nicolais første ord som helt lille dreng. Han sad på gulvet hos farmor og så på farmors racercykel. 

Farmor forærede ham det første sæt cykeltøj, der var alt for stort, og Nicolais rejse mod titlen “cykelrytter” var startet.

Den første cykel var en lille MTB, men den gjorde det godt og bestod prøven som racer. Den næste var en rigtig cykel med rigtige racercykelhjul. Så nu var lykken gjort og sparebøssen tømt. Drømmen levede.

De første cykelløb var som 8-årig sammen med farmor. Frijsenborgløbet, Marselisløbet og Nordjylland Rundt blev klaret i fin stil den sommer. Så fin, at en repræsentant fra Hammel Cykle Klub prikkede ham på hjelmen og sagde, “du skal da vist med i vores klub”. Nicolai startede i Hammel kort tid efter, og en rejse i rigtigt klubtøj var begyndt.

2 år som U11-rytter og 2 år som U13-rytter blev kørt som Hammel-rytter. 

For at få flere klubkammerater og bedre træningsvilkår skiftede Nicolai klub. 

CK Aarhus opfyldte de efterhånden store krav som Nicolai satte. Et godt hold og mange kammerater, der også ville køre stærkt på cykel.

I CK Aarhus er man rigtige dygtige til de unge mennesker og når landevejssæsonen slutter med udgangen af september måned, starter  klubben CROSS-sæsonen. Cykel-Cross havde Nicolai aldrig prøvet før. 

Kulde, vand, sne, sand, mudder og benhård træning ramte ham lige i hjertet. “Cykel-cross” er fedt, som Nicolai siger.

Som U15-rytter kørte Nicolai mange fine løb på landevejen og var blandt de bedste i sin klasse. På cross-banen kravlede han lige så stille op gennem feltet og fik mange fine podieplaceringer på alle 3 pladser. Nicolais hjerte bankede meget højt for cykel-cross med Van der Poel, som den store stjerne.

U17-klassen gik godt og en ny periode i jagten på stjernerne startede.

Nicolai fik en personlig træner og lever nu fuldt og helt som topidrætsmand. Som U17-rytter viste han, at han på landevejen er blandt de, der svinger taktstokken, på trods af et enormt stærkt felt, der tegner godt for dansk cykelsport i de kommende år.

Det samme kan man sige om sidste sæson som U17-crossrytter. Det blev til rigtig mange sejre i både Tyskland, Sverige og Danmark.

I 2023 og 2024 tog Nicolai det næste skridt. Han kører nu på Team Mascot Workwear, som er et af Danmarks bedste juniorhold. Holdet kører de danske landevejsløb og en hel del løb i udlandet. Det er spændende at køre rigtig holdkørsel. Holdet støtter også Nicolai på cross-cyklen.

Cross om vinteren

I sæson 2023/2024 kørte Nicolai i juniorklassen sammen med 2-3 andre danskere. En placering i bedste tredjedel af resultatlisten i de absolut største klassikere i Belgien gjorde, at sæsonen er godkendt. En top-ti-placering i løbet på Koppenberg er absolut en stort resultat. Jo sværere og hårdere banerne er, jo bedre er Nicolai.

I næste sæson, 2024/2025, vil Nicolai køre i klassen U23. Målet er at køre nogle af de store og hårde løb. Planen er ikke lagt endnu.

Nicolai har gjort sit cykelarbejde godt og det er blevet bemærket i TEAM DANMARK, så derfor har han fået stemplet ‘GODKENDT’ til at blive Team-Danmark-elev på Favrskov Gymnasium. Det betyder at skolen støtter op om Nicolais deltagelse i internationale løb, uden det kommer til at gå ud over undervisningen.

Mål

Ingen skal være i tvivl. Nicolai jagter toppen af cykelsporten, både på crosscyklen og landevejscyklen. Og han er ikke bange for at sige, at målet er VM, OL og Tour de France…… Og hvorfor ikke?

Sponsorat

Hverken Danmarks Cykle Union eller Team Danmark  har uanede mængder af penge til at støtte de unge mennesker, der vil repræsentere Danmark. Derfor anbefaler man, at der søges private sponsorer. Måske er det derfor, du nu har brugt et par minutter til at lære Nicolai bedre at kende.

En cross-sæson koster kr. 130.000 – 150.000 til rejser og grej. Det er alene det, som de sponsorerede midler skal bruges til. 

Sponsorat:

Alle beløb, store og små, er selvfølgelig velkommen og kan gøre en forskel.

Tag kontakt til Nicolai, så finder i en god løsning for begge parter. Der kan tilbydes reklameplads på tøj, hjemmesiden og / eller på bilen. Eller du har måske en helt anden idé? Det er helt sikkert, at din reklame kan blive vist til nogle af de store crossløb i hele Europa.

Alle sponsorer bliver “takket” og nævnt, når Nicolai poster på de sociale medier.

Se mere under menupunktet SPONSORAT og KONTAKT.