Junior DM i Herning – 23. juni 2024

Årets DM skulle køres i Herning og omegn. Nu er det jo ikke på heden, de største stigninger ligger, så årets rute lå ikke lige til mine ben. Jeg vil jo helst have gode lange stigninger, men de findes jo ikke rigtigt her i landet.

Vores løb startede kl. 08.00 og det var ikke særligt varmt og der var ikke noget vind. Altså ikke særlig udfordrende og det gjorde, at der blev startet i et meget højt tempo, så det var meget svært at slippe af sted i et udbrud. Når man nu ved, at man ikke er god i en massespurt, skal man jo forsøge noget andet, for at gøre en forskel. Jeg forsøgte rigtig mange gange at komme med i et udbrud, men det lykkedes bare ikke. Der blev stadig kørt meget stærkt i feltet og alle var friske, da der ikke var nogen “forhindringer”, der kunne tappe nogle kræfter. Alle udbrudsforsøg blev bare lukket ned. Når vores junior-felt er så stærkt, skal der altså være større udfordringer på sådan en rute, før nogen kan gøre en forskel.

Efter ca 110 km (af 120 km) måtte jeg indse, at løbet skulle ende i en kæmpestor massespurt. Det var lykkedes en lille gruppe at komme af sted, og vi fra Mascot sad og ventede på, at verdensmesterens hold skulle lukke udbruddet ned. Vi vidste jo, at de ikke var tilfredse med, at verdensmesteren sad midt i feltet. Jeg brugte de sidste kilometer til at køre mig frem og gøre mig klar til spurten. Jeg er jo ikke den store stærke sprinter, så jeg endte som nr. 25. Det er jeg godt tilfreds med efter et meget hurtigt kørt løb. Min gennemsnitshastighed var 46,2 km/t.

Næste weekend er der 2 løb i Luxembourg inden sommerpausen.

Share this content: