Oisterwijk, Holland – 15. oktober 2023

Vi ankom til Holland i heftigt regnvejr. Gummistøvlerne skulle frem, for ellers ville vi stå i mudder til anklerne. Det var helt vildt. Banen var også af den flade type, uden for mange tekniske passager. Altså, de store drenge, med mange watt i benene, havde en fordel. 

Startlisten var lang. Ca 100 ryttere var til start og det er mange, når man tænker på, at banens bredde i starten er 4 meter. Det er simpelt hen alles kamp mod alle for at komme godt ind i de første sving. Jeg blev kaldt til start i første række, takket være mine gode resultater fra sæsonens første løb i Sverige. Ved siden af mig stod verdens allerbedste cross-ryttere. Jeg kunne godt fornemme, at det ville blive rigtig svært at holde den placering, for “startbanen” drejede i en bue mod højre, og jeg stod yderst til venstre. Altså havde jeg den længste vej rundt. Starten gik og hvad der skete på de første par hundrede meter, ved jeg faktisk ikke, men det var kaos. Rigtigt cross-kaos, hvor “alles kamp mod alle” bliver helt synlig. Jeg kommer ud af kaoset som nummer ca 20-23 og den placering holder jeg til målstregen. Kun 34 ryttere gennemførte løbet og det skyldes helt sikkert de meget svære forhold. Jeg er tilfreds med min placering, for jeg har nu fundet ud af, at jeg hører til i den pæne ende af cross-feltet. Også når det er på baner, der ikke lige er min stærkeste side.

Det bliver rigtigt spændende at komme videre ud og køre de Belgiske, Hollandske og Franske løb.

Share this content: