Varberg, Sverige – 23. september 2023

Cross-sæsonen er nu skudt godt i gang og mit næste løb skulle køres i Varberg i Sverige. Jeg havde ikke kørt på den bane før, så det var lidt spændende at se forholdene.

Vi tog natfærgen fra Grenaa til Halmstad i Sverige. Færgen var i land meget tidligt og vi kørte de 70 km direkte til Varberg, hvor vi parkerede bilen kl. 06.30. Det var jo tidligt, så vi nappede lige et par timer mere i sengen, inden vi tog det store morgenbord i camperen.

Planen var, at jeg ville have kørt nogle gode runder på banen, for at lære den godt at kende, men banen var der slet ikke. De begyndte først at bygge om morgenen, så min plan røg i vasken. Jeg tog hometraineren i stedet og kørte en god gang træning på den. Om eftermiddagen var banen så færdigbygget, at jeg kunne komme ud og køre på den. Man må sige, at svenskerne er gode til at få bygget en hurtig og god bane.

Selve løbet startede i småregn, som hurtigt stoppede. Jeg lavede en lidt skidt start, men fik rettet op på det i det første skarpe sving, hvor jeg holdt farten lidt længere tid end de andre. Jeg kom ud af svinget som nummer 2 og så var det bare om at holde fast. Hurtigt dannede der sig en gruppe på fire mand, som holdt de første par omgange. Den fjerde, en rytter fra Polen, måtte slippe og vi var 3 tilbage i front. Tyskeren, som havde taget fronten, trak lidt fra og holdt sig ca. 100 m foran vi to danskere, der lå og kæmpede om de sidste to podieplaceringer. Jeg tog langt den største del af slæbet, for vi stadig kunne holde ham fra Polen bag os. Lige inden opløbsstrækningen kom, lavede jeg en lille fejl og blev overhalet. Jeg prøvede at komme tilbage, men nåede det ikke. Vi kom samlet til mål og fik sammen tid. Men jeg måtte hoppe ned på tredjepladsen. Lidt en skam, at vi to danskere ikke kunne samarbejde bedre, for jeg er sikker på, at vi kunne køre længere ind på tyskeren, der vandt med kun 21 sek. Alt i alt er jeg godt tilfreds med løbet i Varberg. Det gav nogle gode point til verdensranglisten, hvor jeg nu ligger som nr 23. 

Mit næste løb bliver den 7. og 8. oktober.

Share this content: