Bensheim og Lützelbach, Tyskland – 9. og 10. september 2023

Det var i denne weekend, at cross-sæsonen startede. Derfor er de to løb i Bensheim og Lützelbach kæmpe store. Alle vil i gang, så felterne er enorme og alle de gode ryttere fra hele Europa stiller til start. 

Jeg havde store forventninger til løbene, for min form har været stigende i den sidste del af landevejssæsonen og følelsen var rigtig god. Vejret var faktisk alt for godt til cross. Forstået på den måde, at det var varmt – 32 grader i skyggen. Jeg havde løbsstart kl. 15.30 den første dag, så det var lige midt i den trykkende varme. Starten gik godt og jeg lå som nummer ca 15 og kørte mig lidt længere frem i feltet på det næste stykke. Så styrtede jeg i det løse sand og måtte af cyklen for at rette styr og greb. Øv, for når det sker på første omgang, er der bare alt for mange, der kommer forbi. Jeg mener, at da jeg kom i gang igen, var jeg nede på plads 30+ . Men jeg kom godt igen og fik mig kæmpet op i top 20, inden “varme-hammeren” ramte mig. Jeg gik simpelt hen koldt. På cross-cyklen er der ikke plads til en vanddunk, så når man kører ud over grænsen i sådan en varme, kommer man pludselig i væskeunderskud. Det var meget ØV, for jeg endte som nr. 31. Træls når man føler sig i langt bedre form. Men Shit Happens, som man siger. Jeg lærte noget og det er også vigtigt, set med de lange briller på.

Det næste løb startede kl. 14.00 og belært af den manglende drikkelse dagen før, havde jeg fyldt rigtig meget på “tanken” hele dagen. Starten gik fint og jeg lå godt som ca. nr 13 i et tæt felt. Vi kom ind i en meget teknisk passage og her kørte jeg sammen med en anden (ingen af os ville give sig). Vores cykler sad simpelthen sammen og var meget svære at få fra hinanden. Og igen, når det sker kort efter start, kører der selvfølgelig en masse konkurrenter forbi, og vi ender begge nede omkring nr. 35. Skide træls, at det sker to dage i streg. Jeg fik ellers godt gang i cyklen igen og fandt ind i min rytme og kørte mig op som nr. 25. Nu begyndte ryggen at gøre ondt. Den hæmmede mig så meget, at jeg endte som nr. 33. 

Det var ikke lige den sæson-start jeg havde forventet, men cross er cross, og der kan altid ske styrt og sammenstød, men træls, at det lige skulle være på de første omgange, hvor trafikken altid er maximal. Jeg havde gode ben og det trøster mig, så jeg kommer igen. Vi er jo lige startet …

Næste løb er i Varberg, Sverige, så “stay tuned”.

Share this content: