DM Junior – 25. juni 2023

Mesterskabet blev kørt i Aalborg og omegn på en kuperet rute. Holdene blev præsenteret inde i Aalborg og derefter var det i samlet flok til Drastrup, i udkanten af Aalborg, hvor starten gik.

Vi Mascot’er var hemmet af, at Otto var blevet syg og ikke kunne stille op. Træls for holdet og ikke mindst for Otto.

Det var en meget fin cykeldag, med fine temperaturer og ikke så meget vind. For min skyld, kunne det sagtens have været meget varmere, for jeg ved, at jeg har det fint i varmen, mens langt de fleste lider. Men sådan var det ikke i dag. Ruten var på 127 km og med mange højde-meter. Det passer mig altid godt, når ruten går op og ned.

Vi kom alle godt afsted, men efter kort tid, kunne jeg mærke, at benene ikke helt “var der”. Efter de første 75 km ude i Himmerland, kom vi tilbage til Aalborg. Feltet var stadig samlet, efter vi havde kørt godt til ude i landskabet. Vi skulle køre 4 omgange i Aalborg og der var hårde stigninger. Vi ramte første stigning og Mascot’erne lå med helt fremme. Mine ben var stadig ikke helt gode og det resulterede i, at jeg røg ned i anden gruppe. Faktisk var jeg lige nøjagtig ham, der ikke kom med i første gruppe. Det var vildt ærgerligt. 2 Mascot’er hang med i første gruppe. 

Vores hurtigste mand blev nr. 8 og det er ikke tilfredsstillende, set med hold-øjne. Vi havde sat næsen op efter en podieplads og et par stykker i nærheden af podiet. Sådan gik det ikke. 

Jeg blev 35’er og det er jo heller ikke noget at råbe hurra for, men jeg må finde ud af, hvorfor jeg ikke havde gode ben, når min træning var målrettet efter, at jeg skulle have konge-ben til dette DM. Det undrer mig meget, at det gik, som det gjorde.
Næste opgave bliver et etapeløb i Belgien. Aubel – Thimister – Stavelot bliver kørt fra de 4. august. Men først er det med familien til Italien, hvor jeg vil give den noget gas på de gode lange stigninger i Toscana. Det bliver godt.

Share this content: