UCI Etapeløb i Belgien / Aubel – Thimister – Stavelot – den 4.-6. august 2023

Team Mascot Workwear har været i Belgien for at deltage i et 4 etapers UCI-løb. Der var deltagere fra det meste af Europa. Der var både landshold og stærke teams på startlisten.

Vi vidste alle, at det var et hårdt løb, vi skulle deltage i, og at de, der endte i den tunge ende på hver etape, ville blive taget ud af løbet, sådan at kun ca. en tredjedel af deltagerne ville komme i mål når sidste etape var kørt.

Første etape var et bakket løb i dårligt vejr. Det regnede en hel del. Jeg kæmpede med at få gang i benene og kunne mærke, at det var langt tid siden, jeg sidst havde kørt cykelløb. På sidste bakke blev jeg sat fra hovedfeltet, for benene ville bare ikke igang og samtidig kom jeg forkert ind på bakken. Man kan sige, at rusten fra sommerferien ikke var banket helt af. Heldigvis bliver Magnus fra holdet nummer 3, så set med holdets briller, er etapen godkendt. Magnus får også Ungdomstrøjen.

Dag 2 skulle vi køre 2 etaper. Første var en holdtidskørsel. Ingen af os havde kørt holdtidskørsel før, så det var meget specielt. Vi kom godt afsted og havde godt gang i cyklerne, men midt på ruten, fik vi en defekt på en af cyklerne. Vi mister selvfølgelig rytmen, men efter et stykke tid, rammer vi rytmen igen. Vi bliver nummer 11 og heldigvis ikke så langt tid efter vinderne. Desværre mister Magnus ungdomstrøjen og glider ned som nummer 12.

Anden etape den dag var en hård og våd omgang. Vi skulle forsøge at holde Magnus fremme, og det lykkedes. Jeg kom godt igennem og kom ind med feltet. 3 af mine holdkammerater måtte forlade løbet efter denne etape. Nogle med defekt på cyklerne og andre blev taget ud efter løbets strenge regler. Dvs. at vi nu kun var 3 ryttere tilbage på holdet. Rigtig træls.

Dag 3 var der kun 1 etape, men hvilken en. Vi skulle køre 88 km med 2400 højdemeter. OP og NED hele tiden i et rigtigt træls regnvejr. Det lignede en overlevelseskamp. Vi blev forholdsvis hurtigt til 2 Mascot-ryttere, da vores sidste mand hurtigt blev sat og taget ud af løbet. Jeg hjalp Magnus alt hvad jeg kunne, så han kunne blive siddende langt fremme i feltet. På det tidspunkt var vi under 50 ryttere tilbage i løbet. Magnus ender med at bliver nummer 7 på etapen og nummer 8 overalt. Set med Mascot-brillerne er det et OK resultat. Vi er jo alle 1. års-juniorer, så mon ikke vi kommer til at gøre det noget bedre til næste år.

Det var mit første UCI-løb på landevejen og jeg er helt klar til at prøve det igen. Jeg har lært rigtig meget og det giver mod på flere løb fra “øverste hylde” og meget gerne løb i bjergene.